Facebook ergernissen

Nu ben ik al jaren social media verslaafd en zit dan ook all day every day op Facebook. Niet zozeer om zelf altijd dingen te posten, maar vooral te kijken waar de rest van de wereld zich mee bezig houd. Maar soms, soms irriteer ik me ook kapot aan Facebook en al haar statussen. Wat ik dan zo storend vind? Lees verder en erger je mee…

shutterstock_181519442

1. Like, share en win!

Ugh. Volgens mij heb ik nog nooit daadwerkelijk iemand uit mijn vriendenlijst iets zien winnen, maar toch doen sommigen dagelijks meerdere verwoede pogingen. En ja, natuurlijk wil ik ook wel eens iets ECHT graag winnen, dus een enkele keer doe ik daar ook aan mee. Maar bij sommigen lijkt het nergens anders over te gaan dan gratis spullen krijgen.

likeWinNiks

 

2. Oh my, TMI!

Ik ben echt wel heel nieuwsgierig. Een van de redenen dat we vrienden zijn ook al zie ik je in het dagelijks leven nooit. En wat ik dan wil weten is vooral wat je doet, waar je je mee bezig houd en of je vriendje een beetje leuk is. Dus nee, ik hoef niet te weten dat je al een hele week op, in of boven de wc hangt of dat dat redelijk appetijtelijke vriendje van je net van je af is gerold. Of een foto van de cadeautjes die je kat heeft achtergelaten. En ik hoef ook niet te zien hoe je de baby in je buik er in 3D uitziet… Soooo TMI!

middelvinger

 

 

3. Alweer een statusupdate? Seriously?

Alsof je niks anders te doen hebt in je leven dan je Facebook status te updaten. “Boterham met pindakaas, yumm!”, “Kijkt nu naar Koffietijd” en een uur later “Ik ben even naar de sportschool, dus niet bereikbaar”. Tsja, als we je bellen, Facebooken, Whatsappen, SMSen, Tweeten, Instagrammen, rooksignalen sturen en je reageert niet… dan weten we in ieder geval dat je niet bent gestikt in je boterham tijdens Koffietijd.

mark-rutte-onbereikbaar

 

4. My life is soooo awesome!

Ook zo eentje. Mensen die een fantastisch leven hebben. Alleen maar leuke dingen doen. Nooit een tegenvaller hebben. En als ze dat hebben, er geen woord over reppen. Ze gaan 6x per jaar op vakantie naar de meest fantastische oorden en gaan alle andere weekenden naar de meest vette party’s. Maar misschien is dat wel gewoon de jaloerse ik die me daar aan stoor (wil ik oooookk!)

tumblr_inline_mkidsfichI1qz4rgp

 

 

5. “Ooohhh maar ik mag nog niks zeggen”

Van die halfbakken statusupdates over hoe geweldig (K**) iets is, waarop 10 mensen reageren met “wat is er dan?” en er dan of helemaal geen reactie komt van de statusupdater of er een “ik mag er nog niks over zeggen” bericht komt. Daar hebben nieuwsgierige mensen zoals ik dus niks aan. Is er nu wel of niet iets aan de hand en zo ja, wat dan?! Vertel het me. Nu!

learn-to-read-between-the-lines-demotivational-poster-1236941729

 

En ja, ik gooi sommige mensen echt wel uit mijn vriendenlijst als ik me kapot irriteer aan ze. Sowieso word ik steeds selectiever in wie ik wel en niet toelaat en houd steeds vaker een opruimmomentje in mijn vriendenlijst. Want hoe nieuwsgierig ik ook ben, ik hoef niet alles te zien, te lezen en te weten. En ook als mensen me op straat niet eens gedag kunnen zeggen is het voor mij snel exit. Maar ook word ik selectiever in wat ik wel en niet post. Sommige dingen moet je voor jezelf houden en deel je alleen met de mensen die er echt toe doen. Er komt vast nog eens een dag dat ik me zo irriteer aan Facebook dat ik mijn hele account verwijder. Maar tot dan, ga ik me soms lekker laten irriteren door al die irritante statusupdates 😉 

Waar irriteer jij je aan op Facebook of andere social media? 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s