Tattoo stories

Tattoo’s zijn hot! Tattoo’s zijn mooi. Sexy. Een kunstwerkje op je lichaam. Maar tattoo’s zijn ook voor altijd (of je moet een lelijk litteken willen na weglazeren) dus is het wel belangrijk dat je iets op je lichaam zet waar je 1000% achter staat. Iets wat betekenis voor je heeft. Je aan een periode doet denken of je aan iets moet herinneren. Zelf heb ik nu vier plaatjes op mijn lichaam staan, waar ik zeker van weet nooit spijt van te krijgen. Wat hun verhalen zijn? Dat lees je hier…

tattoo tatoe daisy homeofdaisies

 

1. Keltisch sterrenbeeld

Ik was 15 toen mijn moeder vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde. “Een navelpiercing!” was mijn uitbundige antwoord. In 2004 kon je als bijna 16-jarige natuurlijk niet zonder. Maar mijn moeder zei “nee” en dat was dat. Toen we een tijdje later op de nachtmarkt in Goes liepen, stelde ze voor samen een henna tattoo te laten zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Dat ze daarna voorstelde om bij de tattooshop te vragen wat een echte zou kosten was ik verbaasd. Ik zou een heuse, echte, met naalden-en-inkt gezette tattoo krijgen. Wat het zou worden wist ik wel. Een kennis van mijn moeder had een prachtig kunstwerkje op haar rug staan. Toen ik haar vroeg wat het betekende, zei ze me dat het haar sterrenbeeld was. Steenbok. Net als ik. Het is dus niet alleen mijn sterrenbeeld, ik vond de tekening ook gewoon heel mooi. En het is niet het standaard steenbok teken wat je normaal ziet, dit is de keltische variant. En zo zat ik, een paar maanden voor mijn 16e verjaardag, in de stoel. Zweethandjes vol Dextro. En aangezien hij niet zo groot is, stond ik 20 minuten later mijn eerste kunstwerk voor de spiegel te bewonderen! Hij staat op mijn rechter schouder. Een aantal jaar later heeft een van mijn beste vriendinnen, die toevallig op dezelfde dag jarig is als ik, hem ook laten zetten. Dus nu heeft hij voor mij ook een extra betekenis gekregen.

sterrenbeeld steenbok capricorn zodiac keltic keltisch

Overigens heb ik 2 maanden na mijn 16e verjaardag alsnog die navelpiercing laten zetten.

2. Een wervelwind van geluk

Al jaren had ik deze in mijn hoofd, maar mijn toenmalige vriend was niet zo kapot van tattoo’s en had liever niet dat ik er nog een zette. Toen die relatie uit ging en ik mijn nieuwe leven alleen weer een beetje op de rit had, heb ik snel een afspraak gemaakt. Het is een soort wervelwind van dingen die ik mooi en betekenisvol vind. Madeliefjes (=Daisies! Staat voor reinheid), vlinders (die voor vrijheid, geluk en wedergeboorte staan), hartjes (liefde, passie) en sterretjes (inspiratie, richting). En voor mij staan ze vooral voor het maken van mijn eigen keuzes, het volwassen worden en mijn eigen weg gaan. Dit ontwerp is gemaakt door de tattooshop waar ik altijd heen ga (Cajac tattoo in Goes) en is een samensmelting van verschillende plaatjes en voorbeelden die ik heb aangeleverd. Hoe ik hem wilde hebben op mijn lichaam was nog even zoeken. Hij begint in de hoek van mijn linker lies en welft door richting mijn heup. Ik wilde niet dat hij teveel op mijn heup zat (hallo lovehandles!) en ook niet teveel op mijn buik (inkt wordt er niet mooier op als je huid uitrekt door bijvoorbeeld aankomen/afvallen). Maar het is gelukt en het resultaat is prachtig. Jacco heeft gebruik gemaakt van zwart, wit en grijstinten. Een waar kunstwerk waar ik echt heel trots op ben!

tattoo tatoo tattoe butterfly vlinder ster stars daisy daisies homeofdaisies

tattoo tattoe tatoo vlinder butterfly ster stars daisy daisies homeofdaisies

Op de foto zie je dat net het stencil is gezet en bij de tweede was hij net klaar. Lekker rood en gevoelig nog! 

3. Bailey

Op Pinterest had ik al een tijdje een lief, klein, schattig zwart katje als tattoo gepind. Voor mij stond die direct symbool voor Bailey, de poes die ik in 2012 uit het asiel heb gehaald. Hij is heel simpel, totaal niet gedetailleerd, wat hem juist zo tof maakt. Op Pinterest had het meisje hem achter haar oor. Nu houd ik er niet zo van dat een tattoo heel zichtbaar is (persoonlijke smaak), dus besloot ik hem op mijn linker enkel te zetten. Hij zit vlak naast dat knobbeltje (wat overigens super pijnlijk was!) en het grappige is dat als ik hakken draag hij veel kleiner is dan wanneer ik op platte schoenen loop. Als ik een lange broek draag zit hij er altijd netjes onder, dus bijvoorbeeld op kantoor ziet niemand hem. Wat hem extra leuk maakt is dat hij me niet forever and ever aan Bailey herinnert, maar ook aan mijn broertje van wie ik de tattoo heb gekregen!

tattoo tatoe tatoo perry daisy homeofdaisies bailey cat kat

tattoo tatoe tatoo cat bailey kat zwart black

tattoo tatoe tatoo cat bailey kat zwart black

Op de eerste foto is Perry aan het werk. De tweede foto is hij net klaar en bij de derde is hij helemaal genezen! 

4. Dance in the rain

“Life isn’t about waiting for the storm to pass, but learning to dance in the rain”. Dit is een quote die me erg geïnspireerd heeft. Je moet niet wachten tot de storm voorbij is, maar dansen in de regen. Oftewel: hoe moeilijk het leven soms ook is, je moet er zelf iets leuks van maken. Deze heb ik laten zetten op mijn linker ribben, net onder mijn bh band. Het herinnert mij aan de moeilijke tijd die ik heb gehad toen ik werkeloos thuis zat en daarvoor veel thuis heb gezeten met mijn hypermobiliteitssyndroom. Een moeilijke periode, waarbij ik heb geleerd dat je het zelf leuk moet maken. Geluk is niet afhankelijk van andere mensen en omstandigheden. Het ligt er ook heel erg aan hoe je er zelf mee omgaat. Probeer niet in het negatieve te blijven hangen, maar onderneem acties om jezelf beter te voelen. Dans in de regen, ook al wordt je nat!

tattoo tatoe tatoo perry tekst quote dance in the rain homeofdaisies daisy

IMG_20140502_100135

Perry was weer erg content met zijn werk haha! Altijd tijd voor crazy faces na afloop. Op de tweede foto is hij rondom nog beetje rood, maar kon het niet laten om er een foto van te maken. 

5…..?

Of het bij 4 tattoo’s blijft weet ik niet. Ik heb wel wat ideetjes, maar voor nu blijft het hierbij. Ze zeggen dat tattoo’s verslavend zijn en bij degenen in mijn omgeving merk ik dat zeker. Na de eerste komt er zeker vaak een tweede. Welke er komt of komen weet ik niet. Misschien ooit de namen van mijn kinderen. Want dat vind ik wel erg mooi. Namen zijn super persoonlijk en ik zou nooit de naam van mijn man laten zetten. Maar je kinderen, dat zijn voor altijd je kinderen. Of misschien iets moois dat symbool staat hiervoor. Wie weet, we zullen het zien..

Denk je zelf over het nemen van een tattoo? Ga dan bij iemand die goed staat aangeschreven. Dat kost je dan misschien wat meer, maar ga voor kwaliteit. Niet bij iemand thuis dus, maar bij een shop die al lange tijd bestaat. Je kent vast wel iemand die een tattoo heeft die je mooi gezet vind. Vraag na waar hij of zij hem heeft laten zetten. Ga ook niet zomaar wat laten zetten. Het staat er voor je leven! Denk er dus goed over na, laat wat uittekenen door de tattoo artist bijvoorbeeld.

Heb jij tattoo’s? Hoeveel en wat heb je? Hebben ze voor jou een speciale betekenis?

Advertenties

3 gedachtes over “Tattoo stories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s