Review: Essence all about matt! Fixing compact powder

Toen ik afgelopen december voor de Ladies Night in DaVinci Cinema in Goes een modeshow liep voor Diana Wielemaker, werden we opgemaakt door het team van Beautify Luxury Spa. Daar viel het me op dat we werden ‘afgepoederd’ met een witte poeder. Omdat ik geen spiegel in de buurt had, was ik erg benieuwd naar het resultaat. Ik checkte bij mijn make-up artist wat dit was. Het bleek fixing powder te zijn. En laat ik dit nu ook bij Essence gevonden hebben!

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

Ik houd van Essence. Dat is inmiddels wel bekend. Zeker als het gaat om nieuwe producten proberen is dit mijn go-to merk. Het is kwalitatief goed én budgetproof. Vooral voor dat laatste ben je voor mij aan het goede adres, want ik zou het zonde vinden als iets van €20,00 in mijn kast ruimte in ligt te nemen. Als het dan maar €2,00 is, is het iets minder zonde van de ruimte en mijn portemonnee.

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

Deze compact powder kocht ik bij Kruidvat voor €2,99. Niet gek! De verpakking is redelijk basic, met een doorzichtig doosje zodat je goed kunt zien dat de poeder wit is. Voor het geval je een bruin-tintje verwachtte.. Ik vind het trouwens wel leuk dat het wel lijkt of de opdruk 3D is door de schaduwvorming in het doosje. Op de achterkant belooft dit een ‘extreme’ smooth finish, die een matte en natuurlijke look geeft. Het fixeert je make-up, zodat het de hele dag blijft zitten. Is te gebruiken over je foundation en blush en is geschikt voor alle huidtypen. Ik ben benieuwd!

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

Ik heb – zoals altijd – eerst een primer gebruikt, voor ik mijn foundation, concealer en blush aanbreng. En in plaats van dat ik ‘afpoeder’ met een gewone compact powder, gebruik ik nu de witte variant. Toch voelt het nog steeds een beetje tegenstrijdig, want ik ben in de winter een echte bleekscheet nu ook mijn sproetjes een eind zijn verdwenen. Om dan witte poeder op mijn gezicht te kwasten voelt alsof ik een echte sneeuwwitje wil worden. Maar niets is minder waar! Want het ziet er wel wit uit…

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

 

… maar als je het swatcht op je hand, zie je er vervolgens niks van!

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

Dit is het resultaat van ‘afpoederen’ met de Essence all about matt! Fixing powder:

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

homeofdaisies essence fixing powder all about matte review kruidvat

Je ziet: een mooi matterend effect, zonder witte waas. Wel blijft mijn high lighter mooi zichtbaar op mijn jukbeen. Ook zorgt het dat je make-up de hele dag mooi blijft! Ik heb dit ’s morgens vroeg opgedaan en toen ik ’s avond nog weg ging, heb ik enkel de blush en concealer onder mijn oog bijgewerkt (de allround concealer van Catrice gaat wel erg in mijn ‘rimpels’ zitten na een paar uur. Gauw een goede techniek voor zien te vinden, want het rood camoufleert wel goed de donkere kringen!). Ik ben dus tevreden over de All about matte fixing powder en ik zou zeggen: zeker het proberen waard!

Gebruiken jullie een fixerende poeder? Welke is dit? Wat is jouw ervaring met witte poeder? xo Daisy

Onderstaand backstage foto’s van de modeshow op 3 december 2014. Fotocredits: Sicerow.com

 

 

 

 

 

homeofdaisies modeshow ladies night diana wielemaker beautify mua ladies night davinci cinema sicerow

 

 

homeofdaisies modeshow ladies night diana wielemaker beautify mua ladies night davinci cinema sicerow

homeofdaisies modeshow ladies night diana wielemaker beautify mua ladies night davinci cinema sicerow

homeofdaisies modeshow ladies night diana wielemaker beautify mua ladies night davinci cinema sicerow

Advertenties

4 gedachtes over “Review: Essence all about matt! Fixing compact powder

  1. Femke Steketee zegt:

    Mooi effect! De poeder waar ik normaal gesproken mee ‘afpoeder’ is bijna op en wil graag zo’n fixerende poeder gebruiken, hoor er veel goede verhalen over! Essence zelf vind ik vaak minder geslaagd, maar dit ziet er goed uit! x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s