Review: Kruidvat getinte dagcrème (licht)

Een tijdje terug wilde ik een BB cream proberen, omdat ik nu eenmaal door de weeks geen zin heb om uitgebreid te make-uppen maar wel graag van dat witte-billen-gezicht af wil. De Dermo Therapy BB cream bleek uiteindelijk toch wat aan de gele kant voor mijn huid; niet zo mooi! Dus was ik op zoek naar een goed, betaalbaar alternatief. Toen zag ik deze getinte dagcrème. Deze heeft misschien niet alle 5 ‘voordelen’ van een BB cream, maar ik was wel erg nieuwsgierig om hem te proberen.

homeofdaisies kruidvat gerinte dagcreme bb cream licht huid gezicht nek hals budget aankoop tevreden blij

Stiekem had ik hem in de winkel al op mijn hand geprobeerd, maar niet in mijn mandje gegooid. Nee, ik ben toch eerst even naar buiten gelopen om te kijken hoe de kleur er met daglicht uitzag. Ik merk namelijk dat de kleuren in de winkel toch heel anders overkomen door de verlichting daar! Na er een dag mee op mijn hand te hebben gelopen was ik er uit: ik wilde deze wel proberen. En voor €2,99 kon ik er ook geen buil aan vallen.

homeofdaisies kruidvat gerinte dagcreme bb cream licht huid gezicht nek hals budget aankoop tevreden blij

Als eerste merk ik dat het een hele fijne, zachte crème is. Als ik hem op mijn vinger aanbreng, lijkt hij wel heel donker, veel donkerder dan mijn huid. Maar als ik hem uitsmeer, trekt het veel zachter in. Gelukkig maar, ik zie er dus niet uit als een overly-spray-tanned-barbie! De crème trekt snel in en laat helemaal geen laagje achter op mijn huid. Het voelt gewoon alsof ik niks op heb. Heel fijn!

homeofdaisies kruidvat gerinte dagcreme bb cream licht huid gezicht nek hals budget aankoop tevreden blij

De kleur ziet er heel natuurlijk uit op mijn huid en toch blijf je mijn sproetjes zien. Het is dus niet super dekkend, wat juist ideaal is voor een door de weekse dag op kantoor. Ik zie er alleen wat gezonder uit. Mijn huid kan gewoon blijven ademen. In deze crème zit – zoals in de meeste BB creams wel – geen UV-factor. Dit zou een reden kunnen zijn om hem niet te gebruiken als je veel buiten bent, want zonbescherming is natuurlijk super belangrijk! Alleen zou ik zelf dan weer geen getinte dagcrème gebruiken in de maanden dat het zonnetje schijnt; dan ga ik toch echt voor de kleur die mijn eigen huid geeft en gebruik ik wel een gewone dagcrème met zonbescherming.

homeofdaisies kruidvat gerinte dagcreme bb cream licht huid gezicht nek hals budget aankoop tevreden blij

Wat ik erg opvallend, maar super fijn vond was dat de kleur echt de hele dag goed blijft zitten! Ondanks dat ik vaak aan mijn gezicht zit, door weer en wind heb gefietst, maakt niet uit. Als ik voor het slapen gaan mijn gezicht schoonmaak, komt er vrijwel net zo veel kleur af als wanneer ik hem net op heb gedaan. Het is dus wel heel belangrijk dat je deze crème er ’s avonds goed afhaalt. Enkel met een make-up doekje is niet genoeg; reinig je gezicht ook echt met een tonic om de laatste restjes te verwijderen.

homeofdaisies kruidvat gerinte dagcreme bb cream licht huid gezicht nek hals budget aankoop tevreden blij

Ik krijg zelf redelijk snel onzuiverheden als ik niet goed schoonmaak of dagelijks mijn huid ‘dichtsmeer’ met make-up. Maar na een week de Kruidvat getinte dagcrème heb ik nergens last van! Het voelt dus niet alleen niet alsof ik mijn huid dichtsmeer, het geeft mijn huid echt nog de ruimte om te ademen. Al met al ben ik mega blij met deze aankoop en ik kan hem je ook echt aanraden. Hij werkt zo veel fijner dan de BB cream en oogt veel mooier en natuurlijker.

homeofdaisies kruidvat gerinte dagcreme bb cream licht huid gezicht nek hals budget aankoop tevreden blij

Wat gebruik jij door de weeks op je huid? Neem je ’s morgens uitgebreid de tijd of lig je net als ik liever nog wat langer in bed? xo Daisy 

Advertenties

9 gedachtes over “Review: Kruidvat getinte dagcrème (licht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s