Column: sushi dingen

Eens in de zoveel tijd (het liefst 5x per week) bel je naar de dichtstbijzijnde – of lekkerste – sushitent om te reserveren. Eenmaal aangekomen spreekt de serveerster je met je voornaam aan en brengt je naar jouw lievelingstafel. Vervolgens hoef je niet eens meer op de menukaart te kijken en streep je binnen no-time je bestelling in het eerste rijtje aan. Herkenbaar?

homeofdaisies sushi rijst date eten food column blog wijn sushidingen restaurant uit

Je praat honderduit met je tafelgenoot, want je drinkt veel te veel wijn. Dat komt natuurlijk omdat je – ondanks dat je een professioneel sushi-eter bent – nog steeds niet helemaal de kunst van het ‘met stokjes eten’ onder de knie hebt, waardoor die sushi weer eens in je bakje sojasaus valt waardoor de rijst zich volzuigt met die zoute saus waardoor je dorst krijgt en in topsnelheid die wijn weglurkt.

En daar, mijn lieve mensen, dáár verdienen ze op. Geeft niet, mijn sushitent serveert heerlijke wijn dus who cares. Na ronde drie twijfel je of je nog wat moet nemen. Je begint immers al aardig vol te raken. Maar. Het. Is. Zo. Lekker! Dus. Dus bestel je natuurlijk nog een ronde. Maar niet een volle ronde. Toch? “Oh, deze is ook zo lekker. En deze. Die ook..!” En aan het einde van je blaadje heb je toch weer een volle ronde besteld die je vervolgens nog net niet met lange tanden zit weg te werken. Want het is zo lekker. Toch?

Daarna vraag je de rekening, want met die liters wijn en kilo’s in je mik zit je behoorlijk in te kakken, om vervolgens naar huis te rollen zo rond dat je bent. Thuisgekomen wil je niet anders dan slapen. En drinken. Water! Dorst! Dat gaat alleen niet zo handig, slapen en drinken tegelijk.

Plassen! Middenin de nacht wordt je wakker, omdat je moet plassen. Logisch na die liter wijn en halve liter water die je voor het slapengaan dronk. Met je voeten over de koude tegels ren je naar het toilet. Kun je daarna natuurlijk niet slapen, want je voeten zijn koud. Shit!

’s Morgens – na toch nog een paar uur te hebben geslapen – sta je in de badkamer jezelf klaar te maken voor de dag en opeens komt er een geluidje uit je buik. Zijn het je darmen? Nee joh. Je hebt alweer honger! Say whuuuut? Serieus waar. Maar hoe dan? Je hebt je dus een kleine 10 uur geleden met moeite en pijn die laatste stukjes sushi – omdat het zoooo lekker is – weggewerkt en nu heb je dus alweer trek?! Onvoorstelbaar! Om nog maar te zwijgen van de droge mond en lichtelijke hoofdpijn (komt het door de wijn of de té zoute sojasaus).

En toch hè. Toch zeg je elke keer weer juichend ‘ja’ als iemand voorstelt sushi te eten, zit je te watertanden als je op Instagram een sushi foto voorbij ziet komen en voel je spontaan jaloezie opborrelen als iemand vertelt over zijn aanstaande sushidate. Wat is dat toch met die sushi dingen?

xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s