Volg haar!

Hi, vandaag een extra blogje voor jullie waarin ik iemand in het zonnetje wil zetten. Vandaag wordt mijn lieve vriendin Chantal geopereerd. En niet voor zomaar iets. Al het grootste deel van haar leven heeft ze last van verschillende vormen van epilepsie, die letterlijk elke dag beïnvloeden. Ze schreef er laatst 4 blogs over op onzichtbaarziek.nl Dat sloeg zo aan dat ze nu haar eigen blog is gestart. Volg haar! Ik vertel je waarom.

homeofdaisies chantal epilepsie onzichtbaarziek spotlight blog bloggen epi aanvallen shocking bruiloft jochem

Toen ik haar blogs las dacht ik meteen “hier moet je iets mee doen”. Chantal schreef de eerste blogs vanuit haar verschillende soorten epilepsie. Ze vertelt hierin welke stomme trucjes de epi’s met haar hersenen uithalen en wat dat met de rest van haar lichaam doet. En als ik het lees, hoor ik haar het zeggen. Vol grappen, grollen en sarcasme, bovenop een laag dikke, vette en vooral keiharde waarheid.

Dat vond ik heftig om te lezen. Natuurlijk weet ik dat ze epilepsie heeft, dat ze daardoor niet kan werken en wel eens van de trap af valt. Maar dat het écht zó heftig is, wat het fysiek en emotioneel met haar doet, dat wist ik niet. Wow.. En dat is vooral omdat Chantal zo verschrikkelijk sterk is. Je merkt het niet aan haar. Ze is niet anders dan anderen. Doet altijd gezellig mee in de groep, maakt de tofste grappen en is super meelevend met iedereen. Ze doet wat ze kan en geniet van elk moment.

Vandaag is daarom een belangrijke dag voor haar, in de hoop de ‘eikels’ van epi’s van zich af te schudden. Als je haar vorige blogs wilt lezen, haar voorbereidingen op de operatie én hoe het straks allemaal verder verloopt: chantalvdlaan.wordpress.com Volg haar. Echt! Zeker als je iemand kent die epilepsie heeft, want het geeft je letterlijk een kijkje in hun hoofd.

xo Daisy 

Advertenties

3 gedachtes over “Volg haar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s