Voordelen van werken + school

Misschien zit je nog op school of ga je na de zomervakantie studeren en twijfel je of het een goed idee is om een bijbaantje te nemen. Of misschien heb je nu een zomerbaantje en weet je niet of je dit na de vakantie nog wilt doorzetten. In dit artikel benoem ik een aantal voordelen van werken naast je school. Want wat mij betreft heeft het enkel voordelen: je leert er namelijk een hoop van!

homeofdaisies.nl werken naast school studie voordelen geld ww uitkering discipline time management ervaring werkervaring werkvloer cv curriculum vitae

+ geld! Het fijne van werken naast je school/studie is dat je je eigen geld verdient. Niks meer aan je ouders vragen om toestemming wat je ermee kunt kopen want door jou verdient = je eigen verantwoordelijkheid. Yazzz!

+ time management. Je leert je tijd beter in te delen als je werkt naast school. Als je aan het werk bent kun je namelijk niet studeren of je huiswerk maken en ook niet met vrienden afspreken. Je leert dat tijd waardevol is en dat je het op een bepaalde manier moet plannen om al je taken te kunnen voldoen.

homeofdaisies challenge stoppen met shoppen winkelen kopen geld koopziek sparen kleding makeup spullen huis verhuizen

+ discipline. Natuurlijk leer je op school al dat je op een bepaald tijdstip aanwezig moet zijn en dat je daarom op een aangewezen tijdstip je bed uit moet. Maar werken voor een baas, tsja, dat is toch wel even andere koek dan alleen aanwezig zijn. Afhankelijk natuurlijk van welk werk je doet moet je er misschien ook wel representatief uitzien, je hoofd erbij houden en initiatief nemen. Daar heb je in een later werkveld ook echt wat aan.

+ werkervaring. Net van school en nog nooit geld verdient? Dan is het wel moeilijker om een baan te vinden. Werkgevers vinden het fijn als je weet hoe het er op een werkvloer aan toe gaat. Al is het totaal niet in je studierichting, een bijbaantje op je cv staat altijd goed.

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

+ opbouw tijd ww. Wist je dat de duur van ww (werkloosheidswet, de uitkering die je krijgt als je zonder jouw schuld zonder werk komt te zitten) wordt bepaald op het aantal arbeidsjaren? Omdat ik naast mijn school altijd heb gewerkt, heb ik 11 jaar opgebouwd en dus krijg ik 11 maanden uitkering. Dat zou slechts 5 maanden zijn geweest als ik pas na mijn studie was begonnen met werken! Niet dat dat de voornaamste reden is om te gaan werken natuurlijk, niemand plant om thuis te komen zitten, maar het is wel handig en ik ben blij dat ik daar nu de vruchten van pluk.

Heb je nu een bij/vakantiebaantje en houd je die aan tijdens je school/studie? Waarom wel/niet? Heb je iets gehad aan de voordelen die ik hierboven benoem? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 gedachtes over “Voordelen van werken + school

 1. Nienke zegt:

  Ik heb vanaf mijn 13e eigenlijk altijd naast school gewerkt, en ben daar nu ook wel blij mee. Toen vond ik het geld gewoon prettig, maar nu hoor ik toch regelmatig van leeftijdsgenoten dat zij in de vicieuze cirkel zitten van ‘ervaring nodig hebben om werk te vinden, maar werk nodig hebben om ervaring op te doen’. Leuke baantjes waren het niet, maar nu hoop ik over een paar maanden af te studeren en ben ik toch blij dat ik al zo’n 9 jaar aan werkervaring heb, ook al waren het geen leuke baantjes

  Liked by 1 persoon

  • Home of Daisies zegt:

   Nee, het hoeft ook niet allemaal leuk te zijn. Ik heb het geluk gehad 5 jaar bij een super leuke werkgever te hebben gezeten, maar daarvoor was het ook shit job na shit job. Ach, werken doe je voor je geld en studeren doe je om uiteindelijk iets te doen wat je leuker vindt in mijn optiek. Lijkt me zo erg om afgewezen te worden omdat je nog 0 werkervaring hebt op volwassen leeftijd.. xo

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s