Zelfbruin fail | #TheBlogLife

Zoals het een goede blogger betaamt, probeer ik regelmatig producten uit. Dingen die nieuw op de markt zijn of die ik zelf nooit eerder heb gebruikt. Was ik vorig jaar op zoek naar de ideale zelfbruiner (wat niet is gelukt, na diverse producten te hebben getest), stuitte ik een tijd geleden op zelfbruindoekjes van Kruidvat. Hoe makkelijk kan het zijn, alleen even met een doekje over je benen en de volgende dag ben je van de melkflessen af? Ik neem je mee op mijn avontuur.

homeofdaisies zelfbruin fail bloglife blogger beauty self-tan tan tanning bronzer bruine benen zomer zon melkflessen witte benen voet enkel knie donker lelijk koe

Elke review begint eigenlijk al in de winkel, bij het uitzoeken van het product. 79 cent voor 2 zelfbruindoekjes? Geen geld en dus het proberen waard! Vervolgens is het tijd voor het fotograferen van het product. Je pakt een groot wit vel papier voor de achtergrond, kiest een leuk bloemetje, zonnebril, lipgloss en gekleurd papier om de boel op te vrolijken en schieten maar.

homeofdaisies zelfbruin fail bloglife blogger beauty self-tan tan tanning bronzer bruine benen zomer zon melkflessen witte benen voet enkel knie donker lelijk koe kruidvat low budget budgetproof

Dan naar het echte werk. Tijd om zorgvuldig je benen te scheren én te scrubben voor het beste zelfbruin effect. Vooral de ruwe gedeeltes van je knie en je enkels niet vergeten. Klaar voor de start… Een kussentje op de grond om op te zitten. Foto’s maken van die reflecterende melkflessen genoemd benen. Verpakking openmaken en gaan met die banaan.

homeofdaisies zelfbruin fail bloglife blogger beauty self-tan tan tanning bronzer bruine benen zomer zon melkflessen witte benen voet enkel knie donker lelijk koe kruidvat low budget budgetproofbefore – melkflessen

Zo goed mogelijk proberen het doekje op alle plaatsen even goed aan te brengen. Voorzichtig in de knieholtes, want dat kan vlekken. Misschien hier op mijn schenen nog een keertje extra? Oké, tijd om te drogen. Ik loop een paar uur lang in een kort broekje door het huis en durf bijna niet op de bank te gaan zitten. Wat als het vlekt? Zou ik dat er nog uit krijgen? Nou ja, mijn benen voelen inmiddels droog en zacht aan. Oké, toch voor de zekerheid een dekentje op de bank leggen voor ik ga zitten. Had ik misschien een oud dekbedovertrek moeten gebruiken? Wederom: hopen dat het niet vlekt vannacht.

homeofdaisies zelfbruin fail bloglife blogger beauty self-tan tan tanning bronzer bruine benen zomer zon melkflessen witte benen voet enkel knie donker lelijk koe kruidvat low budget budgetproof

De volgende ochtend kan ik niet wachten om mijn benen te bewonderen. Zou ik nu eindelijk bruine benen hebben? Weg met die melkflessen? Als ginger is dat werkelijk mijn enige wens. Ik loop naar het kantoor waar ik ’s morgens mooi daglicht heb. Ik bewoner vanaf boven mijn stelten. “Hmm.. niet slecht voor een eerste keer” klinkt het in mijn hoofd. Tot Jochem komt kijken en begint te lachen. Ja hoor… een grote vlek in mijn knieholte. En op mijn enkel. En voet. En die knie is toch wel een tikkeltje donkerder dan de rest. Dat ziet er toch wel een beetje verpest uit. Shit!

homeofdaisies zelfbruin fail bloglife blogger beauty self-tan tan tanning bronzer bruine benen zomer zon melkflessen witte benen voet enkel knie donker lelijk koe kruidvat low budget budgetproofafter – het lijkt best mee te vallen

Tijd voor plan B. Flink scrubben op de plaatsen waar het wat te donker is. Misschien valt het nog te redden. En ach, de kleur is er toch vast na een paar dagen af. Dacht ik. Maar de dagen gaan voorbij, ik scrub en was en doe mijn best om de vlekken weg te krijgen. Zonder succes. Voor 79 cent zijn dit werkelijk de beste zelfbruindoekjes op aarde. Dat moet wel. Want geloof het of niet, pas na 3 weken was het complete effect weg. DRIE. HELE. WEKEN. heb ik met vlekkerige benen gelopen. Gelukkig is het toch een bagger zomer en kon ik met lange broeken verhullen welke rotzooi ik van mijzelf had gemaakt.

homeofdaisies zelfbruin fail bloglife blogger beauty self-tan tan tanning bronzer bruine benen zomer zon melkflessen witte benen voet enkel knie donker lelijk koe kruidvat low budget budgetproofvlek, vlek, VLEK!

Dit is officieel de laatste keer dat ik heb gepoogd zelfbruiner te gebruiken en überhaupt hoop heb ooit van die melkflessen af te komen. Ik omhels ze. Juich naar ze. Want alles is beter dan er als een bruin gevlekte koe bij te lopen in de zomer.

Heb jij wel eens zelfbruiner aangebracht? Lukt het bij jou zonder vlekken? Wat is je geheim? Ik heb nog 1 doekje over, wie hem wil mag hem hebben! xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

12 gedachtes over “Zelfbruin fail | #TheBlogLife

 1. By Alien zegt:

  Jammer dat het niet lukte! Ik ben altijd een beetje huiverig voor die doekjes. Volgensmij krijg je daar sneller vlekken mee. Ooit had ik een zelfbruiner spray van L’Oréal die fantastisch werkte. Helaas is die op en niet meer te koop.. Dus ik neem nu ook maar gewoon genoegen met mijn melkflessen haha 😅

  Liked by 1 persoon

 2. emmaverbeke zegt:

  Zelfbruiner is ook een nachtmerrie voor mij.. Ik heb nogal last van jeuk aan mijn benen en krab mezelf vaak onbewust in mijn slaap. Ik had die avond zelfbruiner aangebracht en werd wakker met witte strepen. Heb er ook enkele weken mee rondgelopen :/

  Liked by 1 persoon

 3. Tamara TS zegt:

  Hahaha, grappig! Is mij ook vaak gebeurd. Ik heb nu een zonnebank en gebruik alleen af en toe een doekje voor mijn gezicht. Voor mijn lijf ben ik erachter gekomen dat ik geen doekjes moet gebruiken en ook geen budgetmerk. Dan is een goede spray toch beter en als je het helemaal goed wil doen, dan moet je iemand anders laten sprayen. En zeker nooit te lang op 1 plek, want dan vlekt het ook. 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Home of Daisies zegt:

   Zonnebank helpt bij mij niet. Op een of andere manier willen mijn benen geen pigment aanmaken (zo leuk ginger zijn 😉) Spraytan profi laten doen is zeker ook een optie maar als ik dan kijk wat het kost heb ik er alweer geen zin meer in. Ga gewoon mijn melkflessen omarmen en ze accepteren voor het wit dat ze zijn 😉 Oeh op m’n gezicht zou ik het helemaal niet durven. Stoer hoor! Xo Daisy

   Liked by 1 persoon

   • Tamara TS zegt:

    Er is eigenlijk ook helemaal niks mis met een wit velletje hoor! De mensen van adel deden daar vroeger keihard hun best voor. Mijn witte man met sproetjes wordt ook niet bruin onder de zonnebank, ik denk dat je al voldoende pigment dat kan kleuren moet hebben. 🙂 x

    Liked by 1 persoon

   • Home of Daisies zegt:

    Sinds een aantal jaar mijn bovenlijf (vooral armen) best bruin (voor een bleekscheet dan haha) maar die benen willen maar niet mee. Je hebt gelijk, wie weet is het over 40 jaar weer hip om super wit te zijn. Ik geloof in delen van China ook, smeren vrouwen soort bleekmiddel en komen niet buiten om zo wit mogelijk te zijn. Eigenlijk gewoon weer kwestie van blij zijn met wie je bent ongeacht hoe je eruit ziet en wat het schoonheid ideaal is

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s