Reiskriebels | Travel

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezesRhodos, 2016

Een saaie woensdagochtend. Ik struin het internet af. Beetje Facebook kijken. Twitter scrollen. Nieuwssites… En daar stuit ik om een niet te missen, pagina vullende advertentie van een niet-nader-te-noemen vliegmaatschappij. Ik zie zon, mediterraanse gebouwen en olijfbomen. HALLO reiskriebels!

Als ik oneindig vrije tijd en geld had (of gewoon één van die mazzelpikken was die de wereld mag zien én daarvoor betaald krijgen) zou ik werkelijk nooit meer thuis komen. Ik maak echt geen grapje. Ik zou willen dat ik alle dagen van mijn leven zou doorbrengen op voor mij onbekende, nieuwe bestemmingen. De lokale cultuur snuiven. Ongerepte landschappen doorkruisen en nieuwe keukens proberen.

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblasBarcelona, 2016

Helaas heb ik geen onbeperkt budget, heb ik een boel verplichtingen (werk, huis en zo..). Maar dat betekent misschien juist dat ik extra geniet van het toeleven naar vakanties en stedentripjes. Qua uitgaves van kleding en beautyproducten leef ik op een budget. Rantsoen misschien zelfs. Puur en alleen zodat ik meerdere keren per jaar in een vliegtuig kan stappen om de wereld te ontdekken. Ik leef daar écht naar toe. Het liefst zet ik op 1 januari direct mijn hele agenda vol. Misschien ook wel de reden dat ik nooit een last-minute heb geboekt, omdat het toeleven naar die vakantie al bijna de helft van de pret is.

Ik vind het een sport om uit te zoeken hoe ik voor het kleinste budget op reis kan. Vorig jaar boekte ik vliegtickets naar Praag voor €19 enkele reis. Man! De treinreis van Goes naar Eindhoven was nog duurder (en wegens werkzaamheden duurde het ook nog eens langer hahaha) dan de vliegreis. Ook een hotel hoeft van mij niet de hoofdprijs te kosten. Als ik een bed en schone douche (wel voor mezelf, niet op de gang) heb dan ben ik al blij. Mijn motto: “Ik kom er toch alleen om te slapen en me op te frissen). Verder ben ik buiten het hotel te vinden: de wereld verkennen!

homeofdaisies praag prague praha travel reistip tips reizen stedentrip city trip eten food zien bezichtigen doen karelsbrug chimmey burcht waterfietsen moldau rivier uitzicht zien kijken beleven voelen meemaken aardig mensen architectuur gebouwenPraag, 2016

Dus op die saaie woensdagochtend zonder bloginspiratie, bevind ik me opeens weer op diverse boekingssites. Kijkend wanneer welke vluchten het goedkoopst zijn en of ik voor die periode ook een leuk, budgetproof hotelletje kan vinden. Ik zie een aantal bestemmingen die nog op mijn wensenlijst staan. Lissabon, Stockholm, Budapest, Valencia, Kopenhagen. Ach, wat dat betreft is mijn travel wish list ook eindeloos. Iets minder budget, kijk ik voor het idee ook nog even naar New York. Die plaats staat al jaren bovenaan mijn lijstje. Alleen zegt die geldbewustetrut in mij “Daar kun je ook 15 dagen voor op een Europees strand liggen” als ik alleen nog maar de vliegprijzen zie. Ach. Ooit mensen. Ooit.

homeofdaisies travel wistlist bucket list reizen landen vliegen zon zee strand cultuur lerenMarrakesh, 2015

In gedachten zit ik al in het vliegtuig. Op de achtergrond hoor ik geblaf. Het is tijd om met Bentley te gaan lopen. Nu we in financieel rustiger vaarwater komen, kan ik eindelijk weer wat geld apart zetten. En een van die reizen, die gaat binnenkort zeker te weten geboekt worden!

Heb jij al reizen gepland staan voor 2017? Waar kijk je het meest naar uit? Of zijn er bestemmingen die je dit jaar zeker wilt zien? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

2 gedachtes over “Reiskriebels | Travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s