Woonwensen | Huis 

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

“Als je een eigen huis hebt, ben je nooit klaar” is mij wel eens gezegd. En dat kan ik inmiddels alleen maar beamen. Want ook al kochten we bijna een jaar geleden een nieuwbouwhuis, toch blijven we dromen van bepaalde veranderingen die we binnen nu en een paar jaar willen realiseren. Vandaag vertel ik je wat die aanpassingen inhouden en wanneer dat zou moeten gebeuren.

Overkapping
In de tuin willen we graag een stukje overkapt hebben zodat we ook bij minder weer lekker buiten kunnen zitten. Wanneer het juist super zonnig is kun je daar heerlijk in de schaduw zitten. We hebben al helemaal bedacht hoe dat eruit moet komen te zien. Met een op maat gemaakte loungebank, een vuurplaats en gezellige aankleding voor hele lange zomeravonden. We hopen dit deze zomer al (deels) te realiseren.

Douche
We hebben nu een hele kleine douche met een douchebak en glazen wanden. Buitenom dat de douchebak al een aantal keer van de muur is gekomen en daardoor lekkage in de wc beneden heeft veroorzaakt, zit de deur niet goed (gaat soms opeens open tijdens het douchen) en we vinden hem veel te klein. Daarnaast is er een hele loze ruimte tussen de douche en het toilet waar zich alleen maar stof ophoopt. Mooie mogelijkheid dus om te douche wat groter te maken. Want dat is wel wat we missen aan het vorige huis, waar we een heerlijke ruime douche hadden. Ook dit hopen we ergens in de komende maanden te realiseren.

Keuken
Al vanaf het begin is de keuken niet 100% naar tevredenheid. Jochem vind het blad niet mooi, de koelkast met 1 vriesvakje vonden we op voorhand al te klein en dus hebben we die nooit gebruikt. We zouden ook graag iets meer werkblad en meer kastruimte willen. Het idee hebben we al vrij snel na de aankoop van het huis laten uittekenen en uitrekenen, alleen heeft dat niet direct prioriteit gehad. We willen dit eind dit jaar of begin volgend jaar aanpakken.

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

Vloeren boven
Zoals je misschien weet kochten wij een modelwoning. Deze was dus volledig aangekleed zodat toekomstige kopers een goed beeld kregen van de ruimtes en wat je ermee kon. Er was dus overal geschilderd en er lagen vloeren in. Die van boven hebben we laten liggen  (zag er prima uit en scheelde ons weer een berg geld en tijd). Toch willen we dit volgend jaar of het jaar erna aanpassen. Het is namelijk vinyl die enkel op de naden is geplakt. Hierdoor zit er lucht onder en als je bijvoorbeeld met een bureaustoel schuift bolt het op. Het scheurt ook vrij makkelijk en als je dus een kastje neerzet zie je die afdrukken er ook weer in. Erg jammer dat ze dat niet in 1x goed hebben geplakt!

Uitbouw
De kamers boven zijn super groot, maar beneden vind ik het allemaal maar ‘net passen’. Al in ons oude huis riep ik dat ik een grotere tafel wilde (die we nu hebben is 1 meter 80), eentje van zeker 2,5 meter. Gewoon, omdat ik het gezellig vind om met veel mensen te tafelen en aan deze is dat nogal proppen (zeker met Jochem’s grote familie). Maar dat is écht niet mogelijk in de huidige ruimte die we daarvoor hebben. Goede reden dus om een stuk achter aan ons huis te bouwen waar die mega tafel kan staan. En waar dan nu de eettafel staat, kan ik bijvoorbeeld een kleine ontbijtbar realiseren. Ja, aan eet-ideeen schort het niet haha! Wanneer dit gaat gebeuren allemaal weet ik nog niet, dat wordt in elk geval flink sparen want we willen ongeveer 2,5 meter aanbouwen over de hele breedte van het huis.

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

Master bedroom
En als we dan toch aan het dromen zijn, willen we de hele zolder omtoveren tot master bedroom. Met een groot (bubbel)bad, het bed in het midden die tegen een wandje aanstaat met daarachter de kledingkast de je langs beide kanten kunt betreden. Daarvoor moet dan ook meer licht gecreëerd worden in de vorm van extra dakramen of misschien zelfs wel een dakkapel.

Ja aan woonwensen en -dromen schort het niet. Wij zijn zelf beide erg geinteresseerd in woontrends en vinden het dus leuk om hierover na te denken. Ook omdat we meerdere woningen hebben gehad, weten we goed wat we wel en niet praktisch vinden. Het is leuk om te sparen voor (grotere) projecten en dat dan zelf te realiseren. Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd of er nog dingen zijn die jij graag in jouw woning zou willen aanpakken. xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Een gedachte over “Woonwensen | Huis 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s