CHOOSE HAPPINESS – MIJN KEUS IS GEMAAKT | MIND

homeofdaisies.nl, choose happiness, happy, bij, vrolijk, geluk, gelukkig, werk, werken, keuze, moeilijk, goede keuze, gelukkig zijn, mind, mindfull, mindfullness, geest

Kies je eigen geluk, je bent er zelf verantwoordelijk voor. Het is misschien iets waar je niet vaak bij stil staat, maar het is wel zo. Je geluk hangt niet af van een ander, alleen van jezelf. Jij bent de enige die er invloed op heeft. En als je merkt dat je NIET gelukkig bent moet je daar zelf verandering in brengen. Dat heb ik gedaan. Ik vertel je vandaag over de (lastige!) keuze die ik heb gemaakt.

Zoals je misschien weet heb ik best een roerig jaar achter de rug. Eind maart kochten we ons huis, we moesten binnen een week verhuizen omdat Jochem zijn oude huis ook al was verkocht en amper 6 weken later wisten we allebei dat onze contracten niet konden worden verlengd. Met alle stress van dien had Jochem gelukkig snel een tijdelijke job, kon ik – ondanks dat ik 10 weken de tijd had om wat nieuws te vinden – niet vermijden dat ik werkloos thuis kwam te zitten. En het duurde wel 5 maanden voor ik een nieuwe baan had.

Met goede moed begon ik eind november aan mijn huidige baan als communicatiemedewerker. Ik vervang hier iemand die langdurig ziek is en heb een half jaar contract gekregen. Niemand weet wanneer diegene die ik vervang zal terugkomen. Daarnaast is mijn manager ook nieuw in de organisatie. Eigenlijk moeten we samen de afdeling weer op de kaart zetten. Ik vind het lastig, heb het gevoel alsof ik in een sneltrein moet springen die ik maar amper kan bijbenen.

In het begin wijd ik het aan het feit dat ik lang thuis heb gezeten en niet meer gewend ben om lange dagen te werken. Ik kon al die tijd natuurlijk mijn dagen helemaal zelf indelen, bepalen wanneer ik wat deed en buitenom bloggen en het huishouden had ik super veel tijd om te ontspannen, op m’n gemakje bij iemand thee te drinken of boeken te lezen. Het was echt even omschakelen.

homeofdaisies.nl, ik stop ermee, jaloers, social media, jaloezie, emoties, vergelijken, blog, blogger, bloglife

Maar in januari – 2 maanden verder – bleef dat gevoel plakken. Het was op de afdeling inmiddels iets rustiger, tijd om alle plannen voor het komende jaar te maken. Maar ik voelde me nog steeds niet helemaal ingeburgerd. Met alle collega’s – direct en indirect – kan ik het goed vinden, maar hoe de dingen gaan, tsja… Het gaat zó anders dan ik gewend ben en het lukt me niet om aan te passen.

Ik ben geen opgever en ga door en door, maar merk dat ik steeds minder blij ben. Ik voel me gestrest, ben chagrijnig en reageer dit enorm af op Jochem. Steeds meer realiseer ik me dat alles in mijn leven weer op de rit is, dat ik me privé eindelijk weer gelukkig voel, maar dat mijn werk mij in de weg blijft zitten. Ik zit hier niet op mijn plek en dat beïnvloed ook mijn privéleven.

Daarom heb ik onlangs een lastige, maar hele goede beslissing gemaakt. Ik ga mijn halfjaar contract niet verlengen. Het brengt natuurlijk wéér die onzekerheid met zich mee van het afhankelijk zijn van een uitkering en wéér die onzekerheid die ik voel wanneer ik afwijzingen op mijn sollicitatie krijg. Maar direct nadat ik mijn mededeling deed aan mijn manager voelde ik me opgelucht. Het einde is in zicht.

Ik heb nog wat vrije dagen over en dus ben ik over een week of 7 klaar met werken hier. Het voelt goed om te weten dat ik het hoofdstuk bijna kan afsluiten en dat we op een goede manier uit elkaar geen. No hard feelings. Het is net als bij een relatie. Je kunt het allebei super graag willen, maar soms ben je gewoon geen match en kun je het maar beter stopzetten. Zonder gezeur uit elkaar. Even goede vrienden. Het is voor de organisatie natuurlijk ook fijn dat ze dit ruim vooraf weten, zodat zij ook tijd hebben om vervanging voor mij te zoeken. En voor mij is het ook fijn om verder te kijken, mijn lopende projecten af te ronden en een overdracht te maken voor mijn opvolging.

Intussen ben ik wel bezig met een ander, nieuw, leuk en spannend project. Even helemaal iets anders. Ik heb namelijk wel gemerkt dat ik het beu ben om een hele week tegen een beeldscherm aan te staren. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik binnengestapt bij The Juice Bar. Ik wist dat ze een vacature hadden staan en na 2 gesprekken waren we eruit. Ik ga hier deels in de winkel staan en deels de communicatie en marketing voor mijn rekening nemen. Vorige week heb ik proef gedraaid en ben ik gestart met het ontwerpen van een nieuwe flyer. En ik kwam vol energie thuis! Dat heb ik écht gemist. Ik voel me direct al een leuker en vrolijker mens!

Wat doe jij om je eigen geluk te helpen? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

7 gedachtes over “CHOOSE HAPPINESS – MIJN KEUS IS GEMAAKT | MIND

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s