BEAUTY AND THE BEAST | MOVIES

homeofdaisies.nl, beauty and the beast, review, movie, film, bioscoop, 3d, bril, disney, kind, kinderfilm, echt, real, acteurs, emma watson

Afgelopen week ben ik eindelijk naar Beauty and the Beast geweest. In de voor stukjes had ik er al grote verwachtingen van en in deze review (zonder spoilers!) vertel ik je mijn bevindingen. En de grootste vraag wordt natuurlijk beantwoord: is The Beast in werkelijkheid een knappe prins? 

bron afbeelding

In deze film wordt het alom bekende Disney verhaal van Belle en het Beest gespeeld met echte mensen. Maar de pratende theekop, klok en natuurlijk niet te vergeten monsieur Lumière zijn met de computer gemaakt. Zelf ben ik naar de 3D versie geweest. Normaal ben ik daar niet zo’n fan van, zeker als brildrager is het redelijk irritant. Maar dit was werkelijk de eerste keer dat ik dat niet had. Het beeld was super mooi en vaak kon je de echte en computer beelden niet van elkaar onderscheiden.

Ik moet opbiechten: ik was eigenlijk een beetje vergeten hoe het verhaal ging. Wat ik nog wist dat Belle op den duur in het kasteel is en het Beest moet ‘ontdooien’ zodat hij weer een prins kan worden. Pas vanaf de scène dat Belle (gespeeld door Emma Watson) aan tafel zit en Lumière het liedje ‘kom erbij’ gaat zingen, wist ik het weer.

Een aantal onderdelen zijn wel anders dan de oorspronkelijke tekenfilm, heb ik me laten vertellen. Er zijn wat kleine wijzigingen in het verhaal en de kostuums zijn aangepast. Zo heeft Belle in haar dorpsoutfit duidelijk een kortere rok met daaronder een broek, zodat het makkelijker is om paard te rijden. Maar de alom bekende gele jurk in het slow dans nummer ‘Beauty and the Beast’ is werkelijk prachtig! Jammer dat ze die maar heel kort draagt, want het is een plaatje!

Op het moment dat de beheksing wordt opgeheven en Lumière en zijn vrienden weer mens worden werd het onrustig in de zaal. Iedereen werd namelijk blij te zien welke gezichten er nu achter de stemmen zaten. Ik had bij de theekop al de hele tijd ‘Nanny Mcphee’ in m’n hoofd hahaha en ja hoor, dat was ze ook!

En of het Beest als prijs een knapperd was? Nou, dat vond ik een behoorlijke tegenvaller. Hij had mooie ogen, dat kon je hij beest al zien, maar verder werd ik er niet warm of koud van… ach, als Belle er maar blij mee is 😉

Ben jij al naar Beauty and the Beast de film geweest? Wat vond je ervan? Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

2 gedachtes over “BEAUTY AND THE BEAST | MOVIES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s