INSIDE MY BONES | MIND

homeofdaisies.nl, zwart-wit, fotografie, foto, inside my bones, geinspireerd, inspired by, dotan, fotoserie, depressie, mentaal, depressief, facade, masker, psycholoog

Soms moet je dingen doen die totaal buiten je comfortzone liggen. Om jezelf te verbeteren. Te versterken. Of domweg om een punt te maken. Nu is het niet dat ik mijn kop nooit eerder make-uploos op het wijde web heb gepost. In tegendeel zelfs. Je ziet me in mijn vlogs en op before make-up foto’s zo vaak met mijn blote billen gezicht. Misschien was dat ook de uitdaging helemaal niet. Misschien zat het hem meer in het verhaal wat nu volgt. Geïnspireerd op de fotoserie Inside My Bones van Dotan, laat ik je mijn serie zelfportretten zien en vertel ik jou het verhaal wat achter die façade van alledag afspeelt. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb een depressie. Hier kamp ik al jaren mee, met vallen en opstaan. Een paar weken geleden heb ik eindelijk de stempel gekregen en eerlijk gezegd voelde ik me alleen maar opgelucht. Eindelijk! Eindelijk worden mijn klachten serieus genomen.  Word IK serieus genomen. Eindelijk worden er stappen gezet zodat ik kan herstellen. Er is nog kans op geluk. En blijheid.

homeofdaisies.nl, zwart-wit, fotografie, foto, inside my bones, geinspireerd, inspired by, dotan, fotoserie, depressie, mentaal, depressief, facade, masker, psycholoog

Natuurlijk zie je me lachen en gek doen in mijn video’s. Dat is zeker niet allemaal gespeeld. Soms wel. Zeg ik jullie met een blij hoofd “goedemorgen” en vertel ik over wat er die dag staat te gebeuren. Terwijl ik liever terug in bed kruip, de dekens over mijn hoofd trek en wacht tot de dag voorbij gaat. Die dagen zitten er tussen. Niet makkelijk voor mij, maar zeker ook niet voor Jochem.

Want niemand weet hoe ik die ochtend uit bed zal stappen. Niemand weet hoe ik reageer als er iets fout gaat. Er hoeft maar een klein dingetje mis te gaan en ga helemaal uit mijn stekker. Boosheid. Verdriet. Frustratie. Het overweldigende gevoel dat de hele wereld tegen mij is. Probeer dat maar eens te relativeren.

homeofdaisies.nl, zwart-wit, fotografie, foto, inside my bones, geinspireerd, inspired by, dotan, fotoserie, depressie, mentaal, depressief, facade, masker, psycholoog

Ik weet natuurlijk rationeel ook wel dat dat niet zo is. Maar als je dat tot in je botten voelt, heb ik niet echt zin om een G-schema in te vullen, tot de conclusie te komen dat ik me niet zo moet aanstellen en lekker door moet gaan met mijn leven. Zo werkt het helaas niet. Was het maar zo simpel.

Al een tijdje ga ik naar de praktijkondersteuner van de huisarts maar nadat de conclusie depressie is getrokken blijkt dat niet voldoende. Binnenkort ga ik dus (weer!) naar de psycholoog. Ik ben al eerder geweest en verviel toen heel makkelijk in het vertellen van kleine, dagelijkse frustraties. Dat ben ik nu niet van plan. Ik weet nu beter wat ik nodig heb van een therapeut. Iemand die even flink op de zere plek duwt en zo alle etter bloot legt, zodat ik kan gaan genezen. Dat zal geen snel proces zijn. En zeker ook niet makkelijk. Maar het is wel wat ik nodig heb om mezelf weer te zijn. Me weer oprecht blij en vrolijk te voelen. Een halfvol glas zien. Niet meer alles zo negatief te zien. Positiviteit voelen én uitstralen.

homeofdaisies.nl, zwart-wit, fotografie, foto, inside my bones, geinspireerd, inspired by, dotan, fotoserie, depressie, mentaal, depressief, facade, masker, psycholoog

Wat zit er inside your bones? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

13 gedachtes over “INSIDE MY BONES | MIND

 1. K.T. zegt:

  Héél herkenbaar, alsof ik (half) mijn eigen verhaal lees. Ik heb heel veel meegemaakt (te lang en privé voor hier) en nu ook met een (gediagnosticeerde) depressie thuis. Heel heftig allemaal. Goed dat je dit deelt, want er rust echt nog steeds een soort taboe op. Of mensen die te pas en te onpas het woord ‘depressie’ roepen. Ze worden depressief van het slechte weer of van een file, etc. Dan denk ik altijd; je beseft niet eens wat je zegt. Helaas is het zo dat mensen meestal iets pas écht kunnen begrijpen als ze het zelf hebben meegemaakt.

  Liked by 1 persoon

  • Homeofdaisies zegt:

   Het is lastig voor te stellen als je het zelf niet meemaakt inderdaad. Al denk ik dat iedereen ook dit weer op een eigen manier beleeft. Het heeft voor mij persoonlijk ook lang geduurd voordat ik er open over durfde te zijn, er heerst inderdaad nog altijd een taboe op. Terwijl geestelijke gezondheid minstens zo belangrijk is als fysieke gezondheid. Ik hoop dat jij de hulp krijgt en neemt die je nodig hebt om te genezen. En als je je verhaal anoniem kwijt wilt mag je me altijd mailen.. xo Daisy

   Like

  • Homeofdaisies zegt:

   Wat grappig dat je wel wat merkte. Ik heb er nooit eerder van iemand iets over gehoord eigenlijk… Ja, ik móet er nu echt iets mee doen want anders blijft dit nog jaren door sluimeren en daar heeft niemand wat aan. xo

   Like

 2. antoinette zegt:

  Wat goed dat je dit deelt!! Er heerst helaas nog steeds een groot taboe op depressie! Ook ik weet uit ervaring wat je ongeveer doormaakt. Ben hier zelf helemaal niet open over, vind het daarom juist zo knap dat jij dit wel doet!! Veel succes bij je herstel!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s